L'all negre, també conegut com a Aged Garlic o Black Garlic, és una joia oculta de la natura. Conegut per ser un dels antioxidants més potents que existeixen, l’all negre és en realitat l’all blanc convencional que ha estat sotmès es un procés d’envelliment durant un procés d’uns 60 a 90 dies.
Aquesta varietat d'all no només és apreciada pel seu sabor intens i profund, sinó també per les seves nombroses propietats terapèutiques que han estat reconegudes i utilitzades des de fa segles. Aquí explorarem algunes de les propietats més notables de l'all negre i com aquesta meravellosa planta pot ser un aliat per a la salut i el benestar.
Beneficis per a la salut de l'all negre
1. Antioxidant poderós
L'all negre és carregat d'antioxidants, incloent la S-alilcisteïna (SAC), que és reconeguda com un dels antioxidants més potents. Aquesta propietat permet al cos lluitar contra els radicals lliures que poden causar danys cel·lulars i contribuir a malalties cròniques com el càncer i les malalties cardiovasculars.
2. Propietats antibacterianes i antisèptiques
Les seves propietats antibiòtiques i antisèptiques fan de l'all negre una opció natural per combatre infeccions i mantenir el sistema immune sa. Tradicionalment, s'ha utilitzat per tractar infeccions respiratòries i altres problemes relacionats amb bacteris i virus.
3. Suport a la circulació i diürètic natural
L'all negre pot ajudar a millorar la circulació sanguínia i reduir la pressió arterial, gràcies als seus components sulfurats i antioxidants. A més, les propietats diürètiques de l'all negre poden ajudar a eliminar toxines i excessos del cos.
4. Beneficis digestius
L'ajuda a la digestió és una altra propietat destacada de l'all negre. Pot ajudar a alleujar problemes digestius com la inflamació intestinal i la indigestió, gràcies a les seves propietats estimulants de la secreció de sucs gàstrics.
5. Combat l'insomni i calma els nervis
L'all negre té efectes sedants sobre el sistema nerviós, el que el converteix en un remei natural per als problemes de son i ansietat. Els compostos actius poden ajudar a relaxar el cos i la ment, facilitant un somni reparador.
6. Ajuda contra malalties de la pell, artritis i dolències musculars
Aquesta varietat d'all és coneguda pel seu efecte positiu en problemes de la pell com l'acne i les erupcions. També s'ha utilitzat tradicionalment per alleujar l'artritis i les molèsties musculars, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries.
7. Potencial anticancerigen
Els estudis han suggerit que els compostos presents a l'all negre podrien tenir propietats anticancerígenes, ajudant a inhibir el creixement de cèl·lules cancerígenes i protegint el cos contra aquesta malaltia devastadora.
Recepta: Tomàquets xerri amb all negre
Ingredients (per a 4 persones):
-
1 kg de tomàquets xerri pera
-
1 cap d’all negre
-
50 ml d’AOVE
-
Sal
-
10 ml de vinagreta de mostassa
Preparació:
-
Tallar els tomàquets xerri per la meitat.
-
Pelar i tallar en trossos petits els dents d’all negre.
-
Disposar els tomàquets xerri i l’all negre en un recipient.
-
Afegir la vinagreta, la sal i l’AOVE. Barrejar bé.
-
Reservar a la nevera.