Amanida Mediterrània d’Ordi

Ingredients 4 persones:

 

  • 1 tassa d’ordi, sense cuinar
  • 1/2 cullaradeta de sal
  • 1 tassa de cogombres sense llavors, pelats i picats en daus
  • 40 g de tomàquets secs en oli
  • 15 g d’olives negres d’Aragó
  • 1/3 de tassa de formatge feta esmicolat alfàbrega seca
  • 1/4 de tassa de ceba vermella picada
  • Oli d’oliva verge d’arbequina

 

Preparació:

Cuini l’ordi perlat remullat 8 hores 30 min si és perlat i 90 min si és amb clova afegint la sal.
Mentrestant, barregi el cogombre, els tomàquets escorreguts, les olives, el formatge i la ceba en un bol gran. Posi-ho a un costat.
Escampi l’ordi cuinat en un motlle pel forn.
Refredi lleugerament en la nevera durant 5 minuts. Anyada la mescla amb els vegetals.
Remogui amb cura perquè tot es barregi.
Serveixi immediatament o refrigeri fins que es refredi.

Propietats:

 

  • Ordi aporta energia de forma regular i sostinguda en el temps, diürètiques i laxants.
  • El contingut de l’àcid propiònic i els beta carotens de la seva fibra en l’ordisón responsables de la reducció de colesterol en sang.
  • Font excel·lent de seleni i un bon proveïdor de fòsfor, coure, calci i magnesi.
  • La ceba vermella ajuda a combatre infeccions i és antiinflamatòria. I conté vitamines com A, B, C i E