Tomàquets Secs en Oli

Ingredients 4 persones:

 

  • 50 g tomàquets secs
  • 250 ml d’aigua
  • 200 ml d’oli d’oliva verge
  • 1 cullerada per a postres de sucre Golden
  • 1 cullerada per a postres de vinagre de Mòdena
  • 1 dent d’all1 fulla de llorer
  • 5 g d’orenga
  • 3 g d’alfàbrega
  • 5 g de sal

Preparació:

 

Bullim aigua i posem els tomàquets secs dinstota la nit.
Escorrem els tomàquets i els posem en un pot de vidre amb l’oli d’oliva i la resta d’ingredients. L’all es parteix a la meitat amb pell i tot.

Propietats:

 

  • Els Tomàquets secs tenen alt contingut en vitamines com E, C, la provitamina A i vitamines del grup B ( B1 i B3).
    • Conté minerals com el potassi i el fòsfor.
    • Licopè, un antioxidant molt poderós preventiu del càncer.
    • Fibra reguladora de la funció intestinal.
    • Baix en àcid oxàlic i sodi, efecte diürètic i depuratiu.
  • L’oli d’oliva és ric en àcids grassos essencials i contribueix la restauració dels nivells naturals d’humitat de la pell i constituent de la pell.
  • L’orenga i la farigola ajuden a la digestió.
  • L’alfàbrega és bona contra les inflamacions osteoarticulars i calma irritacions cutànies i combateix l’acne.